Bu sayfalardaki vize bilgileri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için geçerlidir.

Diğer ülke vatandaşları elçilik ve konsolosluklardan kendi ülkeleriyle ilgili bilgileri alabilirler.
Olcartur , bu bilgileri, elçilik ve konsoloslukların halka açık bilgilerinden derlemekte ve yayın anında doğru bilgileri aktarabilmek için özen göstermektedir. Ancak burada verilen bilgilerin doğruluğundan ve cari uygulamalara uymaması halinden Olcartur ve/veya ilgili elçilik ve konsolosluklar sorumlu tutulamaz.
Elçilik ve konsolosluklar bu bilgileri her an değiştirme hakkına sahiptirler.Burada verilen bilgilere dayanarak yapılan bir vize müracaatının kabul edilip edilmemesi tamamen ilgili elçilik ve konsoloslukların tasarrufudur.
Elçilik ve konsoloslukların vize şartlarını değiştirmesinden veya vize vermemesinden Olcartur sorumlu değildir.

Pasaport Bilgileri

Yeni pasaport müracatında istenilen belgeler:
4 fotoğraf
Nüfus hüviyet cüzdanının aslı ve fotokopisi.
Reşit olmayanlar için noterden onaylı belge.
Askerlik çağında olanlar için terhis veya tecil belgesi.
Yenileme (Temdit) işlemlerinde istenilen belgeler:
3 fotoğraf
Nüfus hüviyet cüzdanının aslı ve fotokopisi
Pasaport.

Pasaport Alımı

Pasaport ikamet edilen şehrin İl Emniyet Müdürlükleri’nden temin edilebilir. Gerekli olan belgeler; Nüfus cüzdanı, ikametgah senedi ve Bakanlıktan 1. derece görevli ve ya emekli olunduğunu belgeleyen dokümanlar.



Vize Bilgileri

Turlarımızın vize ücretlerini bürolarımızdan öğrenebilirsiniz. Konsoloslukların belirledikleri vize ücretleri döviz kurlarına göre ayarlandığı için tur hareket tarihine kadar vize ücretlerinde olabilecek değişiklikler ücrete yansıtılır ve yolculardan farklar tahsil edilir. Türkiye’ye vize uygulayan ülkelere yapacağınız seyahatleriniz için istenilen belgeler aşağıda belirtilmiştir.



İşveren İseniz

  1. Konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe ( Antetli kağıda şirketin imza sirkülerinde yetkili olan kişinin imzası ve kaşesi, hangi tarihler arasında seyahate gideceği belirtilecek yazı.)
  2. Yeni tarihli faliyet belgesi aslı ( Ticaret ve Sanayi odası veya kayıtlı bulunulan meslek birliğinden)
  3. Vergi levhası fotokopisi
  4. İmza sirküleri ve sicil gazetesi fotokopisi
  5. Gayrimenkul tapu fotokopisi, banka hesap cüzdanı fotokopisi varsa kredi kartı fotokopisi.
  6. 2 adet vesikalık resim.
  7. Uçak ve konaklama rezervasyonu.

Ücretli İseniz

  1. İşverenden tanıtma ve izin belgesi ( İlgili konsolosluğa hitaben ve şirketin sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından, hangi tarihler arasında ve masraflarının karşılanacağına dair garanti yazısı) imza ve kaşe.
  2. Şirketin İmza sirküleri,
  3. Vergi Levhası Fotokopisi ( Vergi levhası zarar veya yeni tescil ise şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu.) Yeni tarihli faliyet belgesi aslı ( Ticaret ve Sanayi odası veya kayıtlı bulunulan meslek birliğinden)
  4. Sicil gazetesi fotokopisi Sigorta işe giriş bildirgesi,( SSK giriş bildirgesi)
  5. 4 aylık sigorta bildirgesi,
  6. Son 3 aylık maaş bodrosu.
  7. Gayrimenkul tapu fotokopisi, banka hesap cüzdanı fotokopisi varsa kredi kartı fotokopisi.
  8. 2 adet vesikalık resim.
  9. Uçak ve konaklama rezervasyonu.

Ev hanımı İseniz

  1. Konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe.
  2. Gayrimenkul tapu fotokopisi ve banka hesap cüzdanı fotokopisi
  3. Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.
  4. Uçak ve konaklama rezervasyonu.

Emekli İseniz

  1. Konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe.
  2. Emekli kimlik cüzdanı fotokopisi
  3. Emekli maaşı alınan banka hesap cüzdanı fotokopisi
  4. Gayrimenkul tapu fotokopisi ve banka hesap cüzdanı fotokopisi
  5. Gelir gösteren kira kontratı fotokopileri
  6. Uçak ve konaklama rezervasyonu.

Öğrenci İseniz

  1. Yeni tarihli Okul öğrenci belgesi aslı.
  2. 18 yaş dolmamış ise Anne ve Babadan muvafakatname (Tüm bakım ve masraflarının karşılanacağını, yurt dışına çıkmasına izin verir belge.)
  3. Öğrenci ailesinin iş durumu ve gelirini gösteren belge
  4. Uçak ve konaklama rezervsayonu.

ACENTAMIZA TESLİM EDİLECEK PASAPORTLAR İLE İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR:

Her müracaatcının en az 6 (Altı) ay geçerli Pasaportu, Pasaportunun 2. sayfasında bulunan Hamilinin İmzası  kısmının imzalanmış olması gerekmektedir.

Her Ülke için 2, İspanya için 4 resim gerekmektedir. (Fotografların son 6 ay içinde çekilmiş olması gerekmektedir. ( Resimdeki arka fon rengini  Beyaz  olması tavsiye edilir )

Türkiye de öğrenci olan veya okumak için seyahat edecek olan kişilerin kesinlikle şahsen müracaat etmesi gerekmektedir.Pasaport vize sayfalarının dolu olması durumunda, Konsoloslukla gümrük sayfalarına vize tatbik etmemekte olup yeni pasaport çıkartılması gerekmektedir. Turistik Vize müracaatlarında Otel konfirme faksı ve uçuş rezervasyon belgeleri ile yukarıdaki maddelerden hangilerine uyuyor ise birlikte evrakların hazırlanması gerekiyor.Acentamız tarafından vize evrakların teslimatı esnasında ön ödeme alınmaktadır, Vize müracaatında bulunacak tüm yolcularımızdan Konsolosluğa ödenen ücret ve Servis bedeli alınmaktadır.

Konsolosluk için belirlenen kurallar zaman içinde Konsolosluk tarafından değişebilir, Bu bililer genel bir bilgi mahiyetinde olup işlem yaptıracak kişinin son durumu telefonla veya bizzat Acentemizden veya İlgili konsolosluktan teyid etmesi gerekir.Vize evraklarının en geç 15 gün öncesinden Acentamıza teslim edilmesi gerekmektedir.
Detaylı Bilgi için lütfen Acentemizi arayınız..

İSTANBUL; 212 2838221


MERSİN; 324 2371075

Vizeler ve Pasaportlar için Önemli olan  Genel  Notlar ;

Italya vizesi alacak yolcuların getirecekleri tüm evrakların noter tastikli olması gerekmektedir.


Yunanistan vizesi alacak Yeşil Pasaportlu yolcularımızın bağlı bulundukları valiliğin yazı işleri müdürlüğünden vize işlem yazısı almaları gerekmektedir. Normal pasaportlu yolcularımızın Yunan vizesi almaları için pasaportlarında Kıbrıs girişi olmaması gerekir.

Vize gereken her ülke için 4 er resim (Macaristan 5) ve vize ücreti.

Pasaportlarınızın ilk sayfasında bulunan (Hamilinin imzası) kısmının imzalı olması gerekir.
Vize alınması için pasaportlarınızı kargo ve posta ile tarafımıza gönderdiğinizde, acentemize hangi şekilde gönderi yaptığınızı fax veya yazı ile bildirip, teyid almanız gerekmektedir.

Amerika, Hollanda ve ingiltere turlarına katılan yolcularımız bu konsoloslukların başvuru formlarını kendi el yazıları ile doldurmalıdır. .

Pasaportta Dikkat Edilecek Hususlar:

Vize başvurusu yapılacak pasaportun sahibi tarafından mutlaka imzalanmış olmalıdır.


Vize başvurusu yapılacak pasaportun en az altı ay geçerlilik süresi olması gerekmektedir.

Dışişleri bakanlığının konsolosluklara göndermiş olduğu genelge doğrultusunda, pasaportların yalnız vizeler yazan bölümüne vize basılmaktadır.Döviz ve gümrük kayıtları ve açıklamalar yazan bölümlere vize uygulanmamaktadır. Bu nedenle vize sayfaları dolu pasaportların yenilenmesi gerekmektedir.

Yeşil Pasaportlar:

1 3 kadro dereceli devlet memurlarına, emeklilerine ve ailelerine verilen özel pasaporttur. Bu pasaport ile dünyanın bir çok ülkesinde vizesiz seyahat yapabilirsiniz. Temini için ilgili kuruluşa müracaat edilmesi gerekir. 4 Adet fotoğraf, ikametgah senedi ve Bakanlıktan 1. derecede görevli veya emekli olunduğunu belgeleyen dokümanlar.Genel olarak Yeşil Pasaport’lara vize istenmemektedir. Ancak, ABD, Bulgaristan, İngiltere, İspanya, İsveç, Kanada, Portekiz, Rusya, Yunanistan, Yeşil pasaport sahiplerinden de vize istemektedir.

Shengen Anlaşmasına Taraf Devletler:

Almanya  Avusturya  Belçika  Danimarka  Finlandiya  Fransa  Hollanda  İzlanda  İspanya  İsveç  İtalya  Lüksenburg  Norveç  Portekiz  Yunanistan.


Türk pasaportlarına vize uygulanan ülkelerle ilgili belgeleri, istenilen sayıda fotoğrafları ve geçerli pasaportların acentamıza tur tarihinden 16 iş günü öncesine kadar teslim edilmelidir.Herhangi bir gecikmeden dolayı doğacak aksaklıklardan acentamız kesinlikle sorumlu tutulamaz. Buna bağlı olarak şirketimizin yapmış olduğu zorunlu harcamalar (iadesiz uçak bileti, ön rezervasyon masrafları, vize masrafları vb.) yolcumuzdan taleb edilir. Hareket tarihine kadar vize ücretlerindeki olabilecek fiyat artışları müşteriden taleb edilir. Yurtdışı gezileri için en az altı aylık pasaport gereklidir.

BAZI KONSOLOSLUKLARIN TESLİM ALINAN EVRAKLARDA DİKKAT ETTİĞİ ÖNEMLİ NOTLAR …..

ALMANYA
İlk müracaat edeceklerin sigorta dan SSK hizmet cetveli almaları gerekiyor.
İlk vize alacakların şahsen başvurması ve il emniyet müdürlüğünden protokol yazısının alınması gerekiyor
vize süresine göre ücret değişmektedir.Vize ücreti Euro olarak konsolosluk tarafından tahsil edilmektedir.İptal olan eski pasaportunuzda geçerli schengen vizesi var ise bu vizenin yeni pasaporta aktarılması gerekmektedir eski pasaport taki vize geçersizdir.

AMERİKA
Fotoğrafların arka fon renginin beyaz veya krem olması
16 45 yaş arası erkeklerin şahsen müracaat etmesi gerekiyor
Ticari ve acentamız aracılığı ile ilgili başvurulabilmesi için pasaporta en az 2 adet kullanılmış schengen vizesinin olması gerekiyor
Şahsen müracaat edeceklerin 0.212.252 98 62 numaradan randevu almaları gerekiyor
Vize için Dışbank Amerika vizesi hesabına 100 (yüz) USD yatırılmaktadır.

AVUSTURYA
İlk defa schengen vizesi alacakların şahsen başvurması gerekiyor
her müracaatçının yurtdışında geçerli olan 30.000. teminatlı özel seyahat sigortası veya SSK kurumundan alınmış TRA 3 Belgesi.

AVUSTURALYA
Her evrağın asıl veya noter tastikli asıl olması gerekiyor.

BELÇİKA
Konsolosluğa hitaben yazılacak dilekçenin İngilizce veya Fransızca hazırlanması gerekmektedir.
Uçak bileti orijinali kons.tan pass.
Teslim alınırken gösterilmesi zorunludur.

ÇİN
Bakanlık onaylı orijinal davetiye gerekiyor.

FRANSA
Pasaport ta hiç schengen vizesi yoksa şahsen başvurulması gerekiyor
faaliyet belgesinin yeni tarihli ve orijinal olması gerekiyor
Konsolosluk gerekli gördüğü taktirde seyahat sigortası istiyor.

HOLLANDA
İptal olan pasaportunuzda geçerli schengen vizesi var ise yeni pasaporta alınması gerekmektedir. Eski pasaportaki geçerli vizeyi kullanamazsınız.

İTALYA

İptal olan pasaportunuzda geçerli schengen vizesi var ise yeni pasaporta alınması gerekmektedir. Eski pasaporttaki geçerli vizeyi kullanamazsınız, faaliyet belgesi ve banka hesap cüzdanı orijinal olması gerekiyor.

İSPANYA

Sağlık seyahat sigortasının yapılması mecburidir
Faaliyet belgesinin orijinal olması gerekiyor
İlk defa schengen vizesi alacakların şahsen başvurması gerekiyor
Ticari seyahatlerde yolcunun şahsen başvurması gerekmektedir sadece turistik seyahatlerde konsolosluk aracı kabul etmektedir

İNGİLTERE

Yeşil pasaport sahiplerinden ücret alınmamaktadır.

KANADA
Ankara dan vize alınmaktadır.
Davet yazısı mutlaka gerekiyor

RUSYA

4 resim, gidiş dönüş tarihlerinin ve gidilecek şehrin kesinleşmiş olması gerekiyor

YUNANİSTAN
Acentanın başvurabilmesi için pasaport ta en az 2 (iki) tane kullanılmış schengen vizesinin olması gerekiyor.
Konsolosluk başvuru formlarını acentamızdan temin edebilirsiniz.

Yukarıdaki bilgiler sürekli güncellenebilir, lütfen Acentamizi veya ilgili Konsolosluğu arayıp güncel bilgileri teyid alınız.

Yurt Dışı Çıkış Harcının Ödenmeyeceği Durumlar



Bilindiği gibi, 4705 sayılı Kanunun 1 inci maddesi ile yurt dışına çıkış yapan (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hariç) Türk Vatandaşlarından çıkış başına 15 TL harç alınmaktadır. Yurt dışı çıkış harcı ödenmeyecek durumlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Yurt dışında öğrenim gören öğrenciler ile 7 yaşından küçük olanlar
  • Tam teşekküllü sağlık kurumlarından alınacak ve Sağlık Bakanlığınca tasdik edilecek raporlara istinaden yurt dışında tedavi görecek olanlar ve refakatçileri,
  • Yurt dışında sürekli görevli kamu personeli ile bunların eş ve 18 yaşından küçük çocukları,
  • Genel ve katma bütçeli idareler, il özel idareleri ve belediyelerin görevli olarak yurt dışına çıkan personeli,
  • Yurt dışına ticari amaçla sefer yapan; gemi ve uçak personeli ile motorlu kara taşıtlarının 3 kişiye kadar olan personeli,
  • Geldikleri ülkeye her yıl bir defaya mahsus olmak üzere yapacakları seyahatler için Türk vatandaşlığına kabul edilen göçmen ve mülteciler,
  • Yurt dışında bir işverene bağlı olarak çalışan Türk vatandaşları ile eş ve 18 yaşından küçük çocukları,
Çift pasaportlu kişilerden yabancı ülke pasaportu ile çıkış yapanlar,
  • Yurt dışında müstakil iş sahibi olarak sürekli oturan ve geçimini yurt dışında temin ettiğini belgelendiren Türk vatandaşları ile bunların eş ve 18 yaşından küçük çocukları,
  • Uluslararası spor müsabakalarına iştirak etmek üzere yurt dışına çıkan sporcu ve antrenörler,
  • Kara, demir yolu veya ticari amaçla sefer yapan deniz taşıtları ile günübirlik sınır komşusu ülkelere seyahat edenler (kara ve demir yolu ile sınır komşusu ülkelere seyahat edenlerde günü birlik süre bir gece konaklamayı da kapsar.)

HOLLANDA
İptal olan pasaportunuzda geçerli schengen vizesi var ise yeni pasaporta alınması gerekmektedir. Eski pasaportaki geçerli vizeyi kullanamazsınız.

İTALYA

İptal olan pasaportunuzda geçerli schengen vizesi var ise yeni pasaporta alınması gerekmektedir. Eski pasaporttaki geçerli vizeyi kullanamazsınız, faaliyet belgesi ve banka hesap cüzdanı orijinal olması gerekiyor.

İSPANYA

Sağlık seyahat sigortasının yapılması mecburidir
Faaliyet belgesinin orijinal olması gerekiyor
İlk defa schengen vizesi alacakların şahsen başvurması gerekiyor
Ticari seyahatlerde yolcunun şahsen başvurması gerekmektedir sadece turistik seyahatlerde konsolosluk aracı kabul etmektedir

İNGİLTERE

Yeşil pasaport sahiplerinden ücret alınmamaktadır.

KANADA
Ankara dan vize alınmaktadır.
Davet yazısı mutlaka gerekiyor

RUSYA

4 resim, gidiş dönüş tarihlerinin ve gidilecek şehrin kesinleşmiş olması gerekiyor

YUNANİSTAN
Acentanın başvurabilmesi için pasaport ta en az 2 (iki) tane kullanılmış schengen vizesinin olması gerekiyor.
Konsolosluk başvuru formlarını acentamızdan temin edebilirsiniz.

Yukarıdaki bilgiler sürekli güncellenebilir, lütfen Acentamizi veya ilgili Konsolosluğu arayıp güncel bilgileri teyid alınız.

Yurt Dışı Çıkış Harcının Ödenmeyeceği Durumlar



Bilindiği gibi, 4705 sayılı Kanunun 1 inci maddesi ile yurt dışına çıkış yapan (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hariç) Türk Vatandaşlarından çıkış başına 15 TL harç alınmaktadır. Yurt dışı çıkış harcı ödenmeyecek durumlar şu şekilde sıralanabilir:

  • Yurt dışında öğrenim gören öğrenciler ile 7 yaşından küçük olanlar
  • Tam teşekküllü sağlık kurumlarından alınacak ve Sağlık Bakanlığınca tasdik edilecek raporlara istinaden yurt dışında tedavi görecek olanlar ve refakatçileri,
  • Yurt dışında sürekli görevli kamu personeli ile bunların eş ve 18 yaşından küçük çocukları,
  • Genel ve katma bütçeli idareler, il özel idareleri ve belediyelerin görevli olarak yurt dışına çıkan personeli,
  • Yurt dışına ticari amaçla sefer yapan; gemi ve uçak personeli ile motorlu kara taşıtlarının 3 kişiye kadar olan personeli,
  • Geldikleri ülkeye her yıl bir defaya mahsus olmak üzere yapacakları seyahatler için Türk vatandaşlığına kabul edilen göçmen ve mülteciler,
  • Yurt dışında bir işverene bağlı olarak çalışan Türk vatandaşları ile eş ve 18 yaşından küçük çocukları,
Çift pasaportlu kişilerden yabancı ülke pasaportu ile çıkış yapanlar,
  • Yurt dışında müstakil iş sahibi olarak sürekli oturan ve geçimini yurt dışında temin ettiğini belgelendiren Türk vatandaşları ile bunların eş ve 18 yaşından küçük çocukları,
  • Uluslararası spor müsabakalarına iştirak etmek üzere yurt dışına çıkan sporcu ve antrenörler,
  • Kara, demir yolu veya ticari amaçla sefer yapan deniz taşıtları ile günübirlik sınır komşusu ülkelere seyahat edenler (kara ve demir yolu ile sınır komşusu ülkelere seyahat edenlerde günü birlik süre bir gece konaklamayı da kapsar.)
  • Hac seyahatine ilk defa gidenler.
  • İhracatçı birliklerine üye firma temsilcileri (her firma için en fazla iki kişi,bunların her çıkışta farklı kişiler olması mümkündür)
  • Bağlı olunan birlikten alınan görevlendirme yazısına dayanarak uluslararası sempozyum, seminer, konferans, toplantı, fuar, panayır, festival gibi etkinliklere katılmak amacıyla yurt dışına çıkış yapan meslek odaları ve bunların birlikleri temsilcileri,
  • İlgili üniversiteden veya Milli Eğitim Bakanlığı’ndan alınacak yazıya dayanarak bilimsel, sosyal, kültürel ve spor etkinliklerine katılmak veya eğitim amacıyla yurt dışına çıkış yapan üniversite öğretim elemanları ile öğretmenler ve öğrenciler (turistik amaçla yurt dışına çıkışlar hariç),
  • Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınacak yazı ile uluslar arası tarih, kültür ve güzel sanatlar şenlikleri ve festivalleri, kongreler, konferanslar ve panayırlar nedeniyle yurt dışına çıkacak topluluklar, folklor grupları,
  • Sadece dini bayramlarda, sınır komşu ülkelere (Yunanistan, Suriye, Bulgaristan vb.) yapılacak olan ve 72 saati (3 gün) aşmayan seyahatler,
  • Bağlı bulunulan meslek odası veya birliğinin yazısı ile yurt dışında gerçekleştirilecek ticari fuar ve iş gezilerine çıkan heyetler ile fuar organizasyonunda görev alanlarda yurt dışı çıkış harcı ödemezler.
  • Heyet, bir işi yapmak veya yönetmek için görevlendirilmiş kişilerden oluşmuş topluluk olmakla birlikte, yurt dışında gerçekleştirilecek ticari fuar ve iş gezisine katılmak amacıyla yurt dışına çıkılmak istendiğinin ilgili oda ve birlikçe belirlenmesi halinde münferit çıkışlarında bu kapsamda değerlendirilmesi gerekmektedir.

Buna göre; heyete katılanların toplu halde çıkış yapacak olması durumunda, bağlı bulundukları meslek odası veya birliğince adı, soyadı ve kimlik bilgileri ile çıkış yapılacak ülke ve çıkış amacını belirten bir yazının heyet adına heyet listesiyle birlikte düzenlenerek verilmesi, heyete katılanların toplu halde değil de ayrı ayrı çıkış yapacak olması durumunda ise, bağlı bulundukları meslek odası veya birliğince yukarıda belirtilen bilgileri içeren yazının her bir katılımcı adına veya katılımcı grubu adına düzenlenerek verilmesi durumunda yurt dışı çıkış harcı aranılmayacaktır.

Fuar organizasyonlarında ise, meslek odalarına veya birliklerine bağlı kişilerin veya bunların temsilcilerinin bağlı bulunan oda veya birlikten adı soyadı ve kimlik bilgileri ile çıkış yapılacak ülke ve çıkış amacını belirtir şekilde bir yazının organizasyona katılacak her bir kişi veya temsilci adına ayrı ayrı düzenlenerek verilmesi suretiyle bu kişilerin yurt dışına harç ödemeksizin çıkmaları sağlanmış olacaktır.

Yurt dışı çıkış harcından bağışık tutulan kişilerin, yukarıda belirtilen belgeleri çıkış kapılarında çıkış işlemini yapan emniyet görevlisine ibraz etmeleri harç ödemeden çıkış yapılmasını sağlayacaktır.

Yurt dışı çıkış harcından bağışık olduğunu gösteren belgeye sahip olmasına rağmen, çıkış kapısında kendisinden harç alınan vatandaşların daha sonra başvurması üzerine kendilerinden gereksiz olarak alınan harç iade edilir.